fabryczny to jak montowali w fabryce tak mi się wydaje. ale takie to tylko w o2fl byly z tego co wiem
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Na pytanie "czym różni się zawieszenie O2T od pozostałych modeli O2" w servisie Skody w Katowicach poinformowano mnie że wszystkie elementy są takie same oprócz modelu Scout.
Może zamiast wymieniać tylne sprężyny, lepiej wymienić przód na elementy od RS.
Od czasów Fiata CC700 niepamiętam żeby jakikolwiek sprzedawany model samochodu wizulanie przypominał efekt motorówki.
Coś z tym trzeba zrobić!
Komentarz
-
-
Witam.
Też u siebie pomierzyłem. Pojechałem dzisiaj do Bednarka, pomierzyli i przyznali, że jedna strona poniżej normy. Zamówili sprężyny i będą wymieniać na gwarancji.
Dodam, że instalacji gazowej nie posiadam i przeważnie jeżdżę sam lub w dwie osoby bez dodatkowych bagaży. Wydaje mi się, że grupa VW robi gorsze auta niż Renault. Wcześniej miałem Clio i tam takich kwiatków nie było. Dopiero powyżej 100 000 km pękła mi jedna sprężyna.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Też mi to przyszło go głowy jak ostatnio przejeżdżałem przez Katowice i parę kilometrów jechałem razem z Octavią lftback z fabrycznym LPG ( zielone I i zupełnie inne mocowanie butli oraz brak zaworu tankowania w zderzaku ). I jak tak sobie na nią popatrzyłem to wyglądała "normalnie" tzn. tyłek jej wogóle nie siedział jakby jechała zwykła Octa bez LPG.....
Fabrycznych nasi dilerzy nie sprzedaja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez patrykLTeż mi to przyszło go głowy jak ostatnio przejeżdżałem przez Katowice i parę kilometrów jechałem razem z Octavią lftback z fabrycznym LPG ( zielone I i zupełnie inne mocowanie butli oraz brak zaworu tankowania w zderzaku ). I jak tak sobie na nią popatrzyłem to wyglądała "normalnie" tzn. tyłek jej wogóle nie siedział jakby jechała zwykła Octa bez LPG.....
Właśnie się mylisz, jest tak, że właśnie zielone I oznacza instalację LPG fabryczną, a jak I jest czerwone to znaczy, że silnik z fabryki wyjechał jako zasilany tylko benzyną. Normy emisji spalin nie mają tu nic do rzeczy.
Fabrycznych nasi dilerzy nie sprzedaja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GaberPomierzyłem tył 372mm- przód 392mm czyli 20mm różnicy na wizualną niekorzyść.
Pytanie do posiadaczy O2 przed lift z lpg. Czy możecie pomierzyć wasze pojazdy?
Czy zmieniał ktoś sprężyny seryjne na sprężyny od RS-a? Jakie były efekty zmiany i ile można w ten sposób uzyskać obniżenia?BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
na prośbę: ... piszę :P
zawieszenie tył standard, wysokość stała( środek nadkola do środka koła w linii pionowej) :
398mm +- 10mm do 12.05r
394mm +- 10mm od 01.06r
przód standart:
391mm +- 10mm do 05.05 (wszystkie kombinacje PR)
od 06.05:
391mm +17/-10mm (numer PR G07+L06)
391mm +10/-14mm (G07+L19)
391mm +-10mm (inne kombinacje PR)
PR to oznaczenia nadwozia, ale co i jak :niewiem
nie widzę różnicy pomiędzy Combi a resztą, oraz wersjami silnika
Komentarz
-
-
abstinent, bo Cię zaraz ACTA "wyszpieguje" za kradzież wartości intelektualnej VW :twisted:
Numery PR to takie jakby indeksy wyposażenia auta i dotyczą wszystkich możliwych kombinacji wyposażenia, budowy ( w zasadzie wszystkiego w aucie ). Symbol L01, L02 itd... dotyczą zakresu masy pojazdu przypadającej na przednią oś i co za tym idzie odpowiednich sprężyn.
Ciekawe jaki zakres mają sprężyny tylne przy ori LPG ( może ktoś przy okazji sprawdzi jakie są kolory kropek na jego springach ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Pomierzyłem u siebie (OII FL+pakiet na bezdroża, ON pół baku, pełne koło zapasowe):
-od rantu błotnika do środka koła:
Tył:410
Przód: 415
Wg wyżej podanych norm dodając 24 mm na pakiet na bezdroża powinienem mieć z tyłu około 420 mm ... ale ktoś z kolei podawał, że w scoucie ma 415 mm a scout jest wyższy od mojego o 15 mm. Błąd pomiaru czy tak ma być :?:Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vazże w scoucie ma 415 mm a scout jest wyższy od mojego o 15 mm. Błąd pomiaru czy tak ma być
tył 420mm
przód 420mm
springi mają już 100kkm więc trochę się pewnie zdeptały.
Komentarz
-
Komentarz